Stöd och rådgivning

Vi erbjuder stöd och rådgivning för den som utsatts för diskriminering. Att få stöd och rådgivning från oss som privatperson är kostnadsfritt. Mer information om diskriminering finns här. Vår rådgivning är stängd för nya ärenden 27 november – 27 december 2023, du är välkommen att kontakta oss efter det.

Använd helst vårt formulär ”Har du utsatts för diskriminering?” för att kontakta oss för rådgivning. Det hittar du här. Du kan även ringa eller e-posta för att boka tid. Vi är inte alltid tillgängliga men du kan lämna meddelande så hör vi av oss. Vi tar inte emot besök för stöd och rådgivning utan bokning.

Våra kontaktuppgifter för tidsbokning och telefonrådgivning är:

Telefon:  0920 – 25 99 85. Om vi inte har möjlighet att svara får du gärna lämna ett meddelande på vår telefonsvarare så återkommer vi till dig.

E-post: rattighetscentrum.norrbotten(at)sensus.se

Vi som arbetar på Rättighetscentrum Norrbotten har tystnadslöfte. Du som vänder dig till oss för stöd och hjälp med att tillvarata dina rättigheter kan därför känna dig trygg i att vi inte lämnar någon information vidare utan ditt godkännande. Eftersom vi inte är en myndighet omfattas vi inte heller av offentlighetsprincipen. Vi svarar på frågor om diskriminering och diskrimineringslagen. Mer information om diskriminering finns här.

Mer om vår stöd- och rådgivningsverksamhet, hur vi arbetar och vad du kan förvänta dig om du kontaktar oss i ett diskrimineringsärende kan du läsa i vår folder om detta. Observera att PDF-filen är gjord för att skrivas ut dubbelsidigt och vikas.

Besöksfolder Rättighetscentrum Norrbotten

Besöksfoldern finns även på arabiska, dari, engelska och tigrinja.

Rådgivning i andra delar av landet

Det finns antidiskrimineringsbyråer i flera delar av landet, kontaktinformation hittar du här.

Diskrimineringsombudsmannen (DO) är en statlig myndighet som också ger rådgivning om diskriminering, se här.