Aktuellt

Seminarieserie: En skola för alla

Vårterminen 2022 erbjuder vi en kostnadsfri seminarieserie för grundskolepersonal i Norrbotten. Målet är ökad förståelse för hur elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) upplever skoldagen och hjälp med strategier för att skapa fungerande skoldag för eleverna. Mer information här.

Seminarieserie om aktiva åtgärder i arbetslivet

Vår kostnadsfria seminarieserie om aktiva åtgärder i arbetslivet, Arbetsplats för alla-  lika rätt ned rätt åtgärder pågår 28/9 – 16/11. Serien består av sex seminarier, dels om arbetsprocessen, dels om aktiva åtgärder kopplat till specifika diskrimineringsgrunder. Du hittar mer info om serien här

Facebook

Vi använder oss annars primärt av vår Facebook-sida bl a för att informera om aktuella aktiviteter som Rättighetscentrum Norrbotten initierat eller är inblandat i. Våra evenemang som är bokade och klara hittar du här. Vi rekommenderar dig att titta på den då och då och, om du vill, gilla eller följa den för att få aviseringar när något händer. Det senaste flödet från vår Facebook-sida finns också nedan. 

Nyhetsbrev

Vill du få information från oss om aktuella arrangemang och annat? Då kan du registrera dig för vårt nyhetsbrev. Det gör du här

Idéer, tankar och planer

Kontakta oss gärna om du funderar på något arrangemang eller aktivitet i framtiden och söker en samarbetspartner, någon att bolla tankar med och dessutom tror att vi kan vara den du söker. Det gör du här.

Flödet (det senaste) från vår Facebook-sida

Rättighetscentrum Norrbotten - mot diskriminering

19 hours 49 minutes ago

På onsdag är det dags för det tredje seminariet i vår serie "Arbetsplats för alla - lika rätt med rätt åtgärder". Nu handlar det om hur det lagstadgade systematiska arbetsmiljöarbetet kan hänga ihop med det lagstadgade arbetet med aktiva åtgärder i arbetslivet, dvs det förebyggande arbetet mot diskriminering och det

Rättighetscentrum Norrbotten - mot diskriminering

3 days 22 hours ago

I fredags ägde andra seminariet i vår pågående seminarieserie om aktiva åtgärder i arbetslivet rum. Missade du det? Ingen fara. Det finns en inspelning bevarad för eftervärlden. Den hittar du här: youtu.be/GablDohZA7g Nästa seminarium kommer den 20/10. Då om relationen och kopplingarna mellan systematiskt arbetsmiljöarbete och aktiva åtgärder i arbetslivet.

Rättighetscentrum Norrbotten - mot diskriminering

1 week 2 days ago

Snart dags. Anmäl dig så snart du kan. Idag.
Missade du nr 1? Ingen fara. Seminarierna i serien är fristående men en inspelning av nr 1 finns tillgänglig via nyhetsbrev. Se tidigare inlägg nedan.

Rättighetscentrum Norrbotten - mot diskriminering

1 week 3 days ago

I vårt senaste nyhetsbrev upplyser vi om att seminarieserien om aktiva åtgärder i arbetslivet har startat. Det första seminariet ägde rum förra veckan. Du hittar en länk till inspelningen i nyhetsbrevet. Där finns också en förvarning om kommande barnrättsvecka i november. mailchi.mp/b1681840b4c3/aktiva-atgarder-i-arbetslivet-5661784

Rättighetscentrum Norrbotten - mot diskriminering

1 week 4 days ago

Vår systerbyrå Rättighetscentrum Västerbotten har publicerat materialet Diskrimineringskoll som särskilt riktar sig till dig som är fackligt ombud eller förtroendevald. Ta en titt!

Rättighetscentrum Norrbotten - mot diskriminering

2 weeks 2 days ago

Missade du första seminariet i vår serie om aktiva åtgärder i arbetslivet? Ingen panik. En inspelning kommer att finnas tillgänglig om ett par dagar. Mer info om det kommer på denna sida. Och det är på inget vis för sent att anmäla sig till de kommande seminarierna. Det första i

Rättighetscentrum Norrbotten - mot diskriminering

3 weeks 1 day ago

Vårt senaste nyhetsbrev är till största delen en påminnelse om vår digitala seminarieserie "Arbetsplats för alla - lika rätt med rätt åtgärder" som börjar nästa vecka. Där finns också info om ytterligare ett seminarium med anknytning till vår serie (Kitimbwa Sabuni) och ett annat utan anknytning men så viktigt på

Rättighetscentrum Norrbotten - mot diskriminering

3 weeks 3 days ago

Rättighetscentrum Norrbotten är en av arrangörerna till Trygghetskonferensen. Den kommer att äga rum 2022 men inför den äger några digitala seminarier rum i år. Detta det tredje seminariet där Misse Wester pratar om "Fakta och fördomar om risk och kris". Ett ämne som förstås är närmast otäckt aktuellt.

Rättighetscentrum Norrbotten - mot diskriminering

3 weeks 3 days ago

Visst vill du utveckla dina och din organisations inkluderande arbetssätt? Med bara en vecka kvar till första seminariet i vår digitala serie om aktiva åtgärder i arbetslivet börjar det vara tid att anmäla sig. "Arbetsplats för alla - lika rätt med rätt åtgärder" heter serien.

Rättighetscentrum Norrbotten - mot diskriminering

3 weeks 3 days ago

Norrbottens barnrättsdag blir Norrbottens barnrättsvecka - det blir föreläsningar och seminarier i dagarna tre! Avsätt tid 16-18 november, programmet presenteras i början av oktober.