Aktuellt

Utställning om diskriminering, normer och makt: Inbillningens kraft är stor

Rättighetscentrum Norrbotten har tagit fram en utställning som vi hoppas ska väcka tankar och diskussion om diskriminering och om hur vi förhåller oss till det vi uppfattar som annorlunda. Utställningens titel kommer från en av bildtexterna: fördomar kan kanske sägas vara institutionaliserad inbillning. Läs mer och boka utställningen.

Seminarieserie: En skola för alla

Vårterminen 2022 erbjuder vi en kostnadsfri seminarieserie för grundskolepersonal i Norrbotten. Målet är ökad förståelse för hur elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) upplever skoldagen och hjälp med strategier för att skapa fungerande skoldag för eleverna. Mer information här.

Filmad seminarieserie om aktiva åtgärder i arbetslivet

Hösten 2021 arrangerade vi en digital seminarieserie om aktiva åtgärder i arbetslivet, Arbetsplats för alla-  lika rätt ned rätt åtgärder.  Serien bestod av sex seminarier, dels om arbetsprocessen, dels om aktiva åtgärder kopplat till specifika diskrimineringsgrunder. Fyra av inspelningarna finns fortfarande tillgängliga – du hittar filmerna  här

Facebook

Vi använder oss annars primärt av vår Facebook-sida bl a för att informera om aktuella aktiviteter som Rättighetscentrum Norrbotten initierat eller är inblandat i. Våra evenemang som är bokade och klara hittar du här. Vi rekommenderar dig att titta på den då och då och, om du vill, gilla eller följa den för att få aviseringar när något händer. Det senaste flödet från vår Facebook-sida finns också nedan. 

Nyhetsbrev

Vill du få information från oss om aktuella arrangemang och annat? Då kan du registrera dig för vårt nyhetsbrev. Det gör du här. 

Idéer, tankar och planer

Kontakta oss gärna om du funderar på något arrangemang eller aktivitet i framtiden och söker en samarbetspartner, någon att bolla tankar med och dessutom tror att vi kan vara den du söker. Det gör du här.

Flödet (det senaste) från vår Facebook-sida

Cannot call API for app 222116127877068 on behalf of user 10216304689603383