Du som upplever att du är diskriminerad kan få rådgivning och stöd av Rättighetscentrum Dalarna. Vi har tystnadslöfte vilket innebär att du som vänder dig till oss kan känna dig trygg med att vi inte lämnar någon information vidare, utan ditt godkännande.

Rådgivningen är kostnadsfri och vi tar emot ärenden och frågor från samtliga kommuner i Dalarnas län. Vår byrå är inte en myndighet och omfattas därför inte av offentlighetsprincipen.  Handlar din upplevelse om något som ligger längre bak i tiden, har  vi eventuellt inte möjlighet driva ditt ärende juridiskt. Diskrimineringsfall har ofta en preskriptionstid på max två år beroende på område. Läs mer om preskriptionstider genom att klicka här

Diskriminerad på jobbet?
Om du upplever dig ha blivit utsatt för diskriminering i arbetslivet är det först och främst ditt fackförbund du skall vända dig till. Om du inte är fackligt ansluten och frågan rör uppsägning eller avsked rekommenderar vi att du snarast kontaktar DO och därefter oss, detta då tidsgränserna för att kunna ta upp ett ärende är korta inom arbetslivet. Klicka här för att komma direkt till deras kontaktsida.

ANMÄLAN
Gör en anmälan genom att fylla i anmälningsformuläret nedan. Vi kontaktar dig så snart vi har möjlighet.

Övrig kontakt eller kontakt under om befintlig anmälan
Du kan även komma i kontakta oss direkt via telefon och e-post med andra frågor genom att klicka här.

    Obligatoriska fält är markerade med *