Rättighetscentrum Dalarna

Vi är en antidiskrimineringsbyrå i Dalarna som både förebygger och motverkar diskriminering. Vi verkar för människors lika rättigheter och möjligheter i samhället. Verksamheten uppbär årligen stöd från myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor (mucf). 

Våra jurister ger kostnadsfri rådgivning och stöd till dig som har blivit utsatt för diskriminering. Vi arbetar förebyggande mot diskriminering genom att erbjuda information, utbildning och opinionsbildning.

Vi vänder oss till dig som enskild, skolväsendet, vårdsektorn, företag, ideella organisationer och institutioner med mera i Dalarnas län.

Vill du ladda ner vår broschyr?
Här kan du ladda ner och läsa eller sprida vår broschyrer på svenska och engelska.

Sveriges antidiskrimineringsbyråer berättar!

Vad gör en antidiskrimineringsbyrå? Det ska vi berätta!
I filmen får du information om vilka vi är och vad vi gör, och hur vi kan hjälpa dig. Vi finns runt om i landet, och hur du kommer i kontakt med din lokala antidiskrimineringsbyrå framgår i slutet av filmen eller så kan du klicka här för att komma till en översikt på vår hemsida.
Vi finns här för dig!


Senaste inläggen och nyheterna på vårt facebookflöde:

Rättighetscentrum Dalarna

2 days 9 hours ago

Just nu: Omedelbara bilder från den mycket intressanta föreläsningen på Zoom i samverkan med Högskolan Dalarna, tillsammans med Inger Lövkrona, professor emerita i etnologi vid

Rättighetscentrum Dalarna

2 days 11 hours ago

I det här avsnittet av webbserien "Diskriminering pågår - byråerna berättar!" berättar Malmö mot Diskriminering och Antidiskrimineringsbyrån Norra Skåne hur arbetet med Aktiva åtgärder är

Rättighetscentrum Dalarna

4 days 8 hours ago

Vi samverkar med Högskolan Dalarna i denna föreläsning med fokus på genus och ledarskap. Föreläsningen är kostnadsfri, anmälan finns i eventet.